Biljka popravlja VID i starijima od 70 godina, a riješava probleme sa OČIMA, VIDOM ili PRITISKOM!!

Legenda govori da je vidac dobio latinski naziv Euphrasia prema grčkoj graciji Euphrosyini (čije ime znači radost) jer on obraduje svakoga, budući da liječi oči.
U narodu ga još nazivaju i “oči Matere Božje” te “vidovica“ jer je višestoljetnom tradicijom potvrđeno da je idealan prirodni lijek kod bolesti očiju. Ljudi ga koriste već tisućama godinama.

Alkemičar Arnoldus Villanovanus posvetio mu je hvalospjev “Vini Euphrasiati tantopere celebrati“, rekavši da je povratio vid onima koji su dugo bili bez njega.

Istraživač Hildamus je vjerovao da može popravit vid i onima starijima od 70 ili 80 godina.

Vidac je i danas dostupan i djelotvoran lijek svima onima koji muku muče s vidom i bolestima očiju, bez obzira je li riječ o starosti, infekcijama ili drugom uzroku.

Sastav i ljekovitost vidca

Vidac u sebi krije glikozid rinantin, vitamin C, eterična ulja, smole, gorke tvari i kiselinu eufrastan. Narodna medicina je u njemu prepoznala jedino sredstvo koje može pomoći kod ozbiljnih očnih problema. Smiruje upale oka, potiče zacjeljivanje, djeluje protiv virusa i bakterija u oku, ublažava osjećaj suhoće i bolova u očima.

Djelotvoran je kod pritiska u oku i umora očiju nakon dugog perioda provedenog za računalom, na propuhu i u zadimljenim prostorima.

Donosi olakšanje i predstavlja prirodnu alternativu konvencionalnim kapima za oči i drugim sredstvima koji se koriste u liječenju očnih problema.

Može pomoći kod sljedećih tegoba:

infekcije oka
alergijske reakcije
iritis (upala šarenice)
blefaritis (upala očnog kapka)
keratitis (upala rožnice)
upala vjeđa
upala suznih kanala
kratkovidnost
suhoća ili umor oka
iritacije – dim, smog, umor očiju zbog korištenja računala
glaukom i očni tlak
Ova ljekovita biljka koju narodna medicina koristi već stoljećima, ima primjenu i u homeopatiji.

Ona koristi pripravak na bazi vidca Euphrasia c30 za liječenje vodenastog iscjetka iz očiju, praćenog osjećajem peckanja i boli uzrokovane jakim svjetlom.

Do boljeg vida uz pomoć čaja i obloga

Za liječenje svih očnih problema, na raspolaganju vam je svježi sok od biljke ili sušeni vidac. Od svježeg soka možete napraviti prirodne kapi za oči ili ga iskoristiti za obloge.

Prirodne kapi napravite na sljedeći način: svježi sok od vidca razrijedite destiliranom vodom i nakapajte po dvije kapi u oko.Drugi način je priprema čaja kao kupke za ispiranje oka ili za obloge.

izvor:megagiga

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *