Ako patite od išijasa, uzmite ovaj lek: Bol nestaje već nakon nedelju dana! (RECEPT)

Kada je u pitanju išijas, mnogi eksperti preporučuju vežbanje i određene poze joge kao najefektivniji tretman za ovu vrstu problema

Termin išijas se odnosi na bol u donjem delu leđa, u predelu zadnjice i nogu koji se javlja usled priklještenog ili iziritiranog bedrenog živca – najvećeg i najdebljeg živca u ljudskom telu.

Išijas nije prava medicinska dijagnoza ali predstavlja jedan od najčešćih problema sa leđima u današnje vreme. Pored onesposobljavajućeg bola, oni koji pate od išijasa takođe mogu trpeti i utrnulost ili peckanje u nogama.
Mnogi ljudi pokušavaju da olakšaju bol od išijasa pomoću lekova koji imaju samo kratkotrajan efekat. Takođe moramo napomenuti da, kada je u pitanju išijas, mnogi eksperti preporučuju vežbanje i određene poze joge kao najefektivniji tretman za ovu vrstu problema.

Ovde, pak, možete pročitati kako da pripremite domaći lek koji će tretirati vaš bedreni živac i uspešno olakšati vaš bol.

U slučaju da niste sigurni da vaši simptomi ukazuju na išijas, ovo je lista najčešćih simptoma išijasa.

Spas za sve koji pate od išijasa: 2 lake vežbe sređuju uklješten nerv i pršljen!

Foto: ThinkstockFoto: Thinkstock

Simptomi išijasa

Bol koji počinje u donjem delu leđa ili sa jedne strane kuka i širi se na zadnjicu i noge ili nogu.

Peckanje u nozi/nogama.

Bol se pogoršava kada sednete.

Slabost, utrnutost, poteškoće prilikom pomeranja nogu ili stopala.

Poteškoće prilikom pomeranja usled pojave probadajućeg bola.

Konstantan bol u zadnjici.

Recept za lek za išijas i bolove u leđima

Sastojci: 4 češnja belog luka; 200ml mleka; Med (po želji)

Priprema: Izmrvite češnjeve i zatim ih kuvajte na tihoj vatri. Dok ih kuvate dodajte mleko i čekajte nekoliko minuta dok ne počne da vri. Zatim mleko skinite sa vatre.

Kako konzumirati: Ovu mešavinu konzumirajte jednom dnevno i ubrzo ćete primetiti olakšanje od bolova. To će se desiti zato što beli luk poseduje antiupalna dejstva koja će smanjiti i sprečiti oticanje bedrenog živca.

Dodatni savet: Za najbolje rezultate kombinujte ovaj lek sa vežbama ili istezanjima za olakšavanje bola usled išijasa. Dovoljno je da uradite samo nekoliko vežbi za istezanje par minuta u toku dana i vaš bol će u potpunosti nestati.

4 čudotvorne vežbe: Leče hronični bol usled išijasa! (VIDEO)

Izvor:stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *