APEL: Potrebno 65.000 evra da napokon zagrli ćerku

Kovačevićeva je već sedam godina u stanju budne kome, a nada u oporavak je nastavak lečenja u klinici „Forchajm“

Zdravstveno stanje Danijele Kovačević (24) iz Inđije poboljšalo se nakon što se u aprilu prošle godine vratila iz nemačke klinike, ali još je u stanju budne kome, kažu roditelji.

Nažalost, informacije koje su ovih dana objavljivane – da se nesrećna devojka, koja je nakon porođaja dobila sepsu, posle sedam godina oporavila – nisu tačne.
– Od decembra 2015. do aprila prošle godine Daca je bila na terapijama u nemačkoj klinici „Forchajm“. Nakon toga njeno stanje se znatno poboljšalo. Ona sada na momente pokazuje nekakve znake raspoznavanja. Primera radi, ljuti se kada joj sečem nokte. A pre neki dan sam ušla u sobu i videla da sedi s glavom okrenutom ka televizoru. Ranije bez naše pomoći nikako nije mogla da se pridigne i sedi – kaže Danijelina majka Vesna Drašković.

Vesna, međutim, napominje da se takve stvari, nažalost, dešavaju retko i da je Danijeli i dalje potrebno lečenje.
– Zbog neodgovornog pisanja medija da je Daca izlečena  ljude misle da nam nije potrebna pomoć. Ona i dalje ne komunicira, ne može samostalno da jede, pije, hoda. Ne znamo da li nas raspoznaje. Mi verujemo da bi nova terapija u Nemačkoj pomogla, ali, nažalost, nemamo novca za to – kaže Vesna i dodaje da se nada danu kad će Dacina ćerka Marija (7) konačno moći da oseti pravi majčin zagrljaj.

Za tri meseca boravka u klinici u Nemačkoj potrebno je 65.000 evra, pa porodica moli ljude da im pomognu koliko mogu.

izvor:kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *