Dječak stao na bombu: ‘Ne bojte se, ja sam to preživio…’

Dječak je s majkom brao šparoge u mostarskom naselju Vihovići. Eksplodirala je stara bomba i ranila ih. Dječak je čudom preživio 400 gelera…

Ne bojte se! Ja sam preživio eksploziju, tješio je šestogodišnjak dva starija dječaka koji su imali problema sa slijepim crijevom u SKB-u Mostar, prepričavaju anegdotu iz bolnice.

Dječakov otac je za Večernji list BiH potvrdio kako se i dijete i njegova majka odlično oporavljaju.

Kod dječaka je puno ozbiljnije

foto: 24sata.hr

– Supruga je zadobila više rana na bedru i neki geleri su se već mogli izvaditi, a neki će možda trajno ostati u tijelu. Kod dječaka je to puno ozbiljnije. Liječnici kažu da ga je od 1200 kuglica, koliko ih ima ova bomba, pogodila trećina – govori Zoran Mandraković, otac dječaka blizu kojega je u subotu nedaleko od obiteljske kuće u mostarskom naselju Vihovići eksplodirala bomba dok je s majkom brao šparoge.

– Gelera je bilo najviše po nogama. Ima ih po rukama i glavi. Većinu je moguće izvaditi, a neki će s vremenom možda sami izaći, dok će neki, najvjerojatnije, ostati u tijelu. Trenutačno čekamo vrsnog plastičnog kirurga iz Zagreba koji bi trebao uraditi još jedan zahtjevniji operativni zahvat. Najbolji mostarski liječnici su uz njega i hvala im puno zbog toga – ističe otac koji je bio s dječakom kad su ga posjetili kolege iz razreda s učiteljicom.

Netko je bombu i odbacio

Dječak je i pravim čudom u subotu oko 15.50 preživio eksploziju ručne bombe M35, tzv. talijanke, koju je netko nemarno odbacio u zapušteni strmi klanac blizu njegova obiteljskog doma. I majka mu je tom prilikom ozlijeđena, nasreću lakše. Pretpostavlja se da je bomba suludo odbačena unatrag desetak godina, a istraga o ovom slučaju još traje.

foto: 24sata.hr

– Sreća je da su mu sačuvani vitalni organi. Stotinu puta je tuda protrčao, kao i još troje moje djece. Imam i koze, stalno se tu netko kreće, pa je ovo pravi šok, ne samo za nas, nego i za čitavo naselje. Nadam se da se ovo više nikome neće ponoviti – rekao je otac.

Posjet iz razreda

Hrabrog ranjenika posjetili su prijatelji iz razreda. Pomoći će mu i najbolji plastični kirurzi

 

izvor:24sata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *