Dodik komentarisao optužbe da je “sa strancima mekan kao pamuk”

Milorad Dodik je izjavio da je svaku mjeru prevršilo to što su Vukota Govedarica i Igor Crnadak na sastanku sa Federicom Mogherini ostrašćeno loše pričali o Republici Srpskoj, o tome kako javni servis nije demokratski, dok su drugi iz FBiH hvalili i FBiH i BiH i govorili ono što su željeli da čuju ovi iz Evrope.

“Ja sam na to reagovao. Rekao sam Mogherinijevoj da Crnadak zloupotrebljava funkciju ministra, i hoda po Evropi i svijetu i laže o Republici Srpskoj. I to sam rekao. Ako je to mekano, onda je to u redu”, naglasio je Dodik.

Za Govedaricu, Dodik kaže da ne prestaje da se sa oduševljenjem odnosi prema terminu “država BiH”, te da se oduševio i sa Bakirom Izetbegovićem, koji je “snoshodljivo prema Evropi rekao da je spreman da se okrene budućnosti i da prošlost ostavi iza sebe”.

“Moj je prigovor bio: `Povuci tužbu pa ćemo onda pričati`, što naravno Crnadak neće da kaže i što govori o njegovoj frustriranosti”, kaže Dodik.

Dodik je rekao da se Crnadak, kada je govorio o Republici Srpskoj, “bio sav zarumenio, bio crven, što znači da je lagao”.

Reagujući na Crnatkovu izjavu da se “sve ovo dešava jer su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on (Crnadak) uradili veliki posao u sprečavanju Izetbegovićeve revizije tužbe presude protiv Srbije”, Dodik je rekao da je Crnadak imao tri godine da nešto uradi, ali da su te godine pokazale nesposobnost i Crnatka i svih na nivou BiH da nešto učine.

Crnadak je danas negirao izjavu predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika o tome da su on i lider SDS-a Vukota Govedarica kritikovali stanje u Srpskoj i njen javni servis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *