Dodik preti prekidom odnosa Srpske i Izraela

Ukoliko se ispostavi da je pismo Ministarstva inostranih poslova Izraela o statusu Predstavništva Srpske u Izraelu verodostojno, Republika Srpska ne želi više da sarađuje sa tim ministarstvom, poručio je danas predsednik Milorad Dodik tokom sastanka sa nerezidentnim izraelskim ambasadorom za BiH Boazom Rodkinom.

Sagovornici su konstatovali da je saradnja Srpske i Izraela tradicionalno dobra i da postoji još prostora da ona bude unapređena, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Tokom sastanka Dodik se osvrnuo na pismo Ministarstva inostranih poslova (MIP) Izraela, koje je na njegovu adresu stiglo putem MIP BiH.

Od ambasadora Izraela zatražio je da se ustanovi da li je pismo verodostojno.

Ukoliko se ustanovi da jeste, Republika Srpska ne može pristati na tako uvredljive i ponižavajuće zahteve koji su ispostavljeni u tom pismu – rekao je Dodik u Banjaluci tokom razgovora sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za BiH.

Prema njegovim rečima, ako su ti ponižavajući navodi tačni, Republika Srpska ne želi više da sarađuje sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela.

Nezvanično, RTRS saznaje da je Dodik prekinuo sastanak pre predviđenog završetka.

MIP Izraela uputio je pismo MIP BiH u kojem se navodi da u Tel Avivu ne postoji Predstavništvo RS, da na njegovom čelu nije Arie Livne, te da diplomate iz Izraela nće prisustvovati komemoraciji u Donjoj Gradini ako tamo bude i Livne.

Izvor:blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *