FADIL NOVALIĆ: ŽESTOKO POTRESAO CIJELU BIH: SITUACIJA U ZEMLJI JE JAKO DOBRA. GRAĐANI LAŽU KADA KAŽU DA NEMA POSLA! ZBOG GRAĐANA TRPI MMF!

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ponovo je žestoko potresao javnost u BiH zbog neusvajanja zakona o akcizama.  On je naveo kako građani u BiH žive zadovoljavajuće čak i dobro te da mnogi ne žele raditi iako ima posla.
Nisu svi pismeni da budu političari ili doktori a na stotine slobodnih fizičkih poslova čekaju, ali niko neće da kopa kanale i eventualno razvodi instalacije te radi u lagerima. Narod želi hljeba olako bez da zagrije stolicu i zaradi  koji žulj na rukama rekao je Novalić.

Ima slučajeva da se ne može naći posao ali većina onih koji ne rade ne žele da rade pa onda pišu i protestuju kako vlada ne valja. Mi sada imamo 5000 slobodnih radnih mjesta na poslovima kopanja kanala, razvlačenja instalacija i slično ali nemamo kadrova za njih.

Sve ovo navedeno utiče i na akcize jer postoji određena grupa političara koja staje u odbranu građana od akciza iako ti građani ne zaslužuju odbranu jer ne žele da rade. Greškama velike većine građana mi ne uspijevamo da u državi uradimo bitne korake koji će poboljšati život onima koji su baš ugroženi rekao je Novalić.
/cwbh/globalno.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *