Humanitarna utrka u donjem vešu uskoro i u Sarajevu

Sarajevo bi sljedećeg mjeseca trebalo postati domaćin neobične utrke – trčanje u donjem vešu po snijegu i minusima.Utrku će organizovati udruženje “Marathon”, a inspiracija leži u prihvatanju izazova koji je došao iz Beograda.

“Od naših prijatelja iz Belgrade Running Cluba, odnosno poznatog portala www.trcanje.rs, dobili smo izazov koji se sastoji od toga da trčimo u donjem rublju ili u kupaćem kostimu, po minusima i po snijegu. Naši drugari su isti izazov uspješno savladali iako im je trebalo malo duže da se ugriju nakon toga“, potvrdio je za klix.ba Erol Mujanović iz udruženja “Marathon” Sarajevo.

Beograđani su svoju utrku obavili u nedjelju, održana je na a Adi Ciganliji i prisustvovalo je 50 najhrabrijih djevojaka i momaka.

U “Marathonu” su odlučili prihvatiti izazov i sprovesti u djelo u prvoj polovini februara, a detalji kao što su mjesto i vrijeme održavanja utrke bit će poznati sljedeće sedmice

“Pošto već znate da marimo za zajednicu i da je društvena odgovornost posebno važna u svim našim aktivnostima, odlučili smo i da ovaj neobični i hrabri poduhvat bude humanitarnog karaktera. Detalje još dorađujemo, ali cijela manifestacja će rezultirati ili prikupljanjem i doniranjem odjeće ili prikupljanjem i doniranjem sredstava ugroženim pojedincima ili ustanovama”, rekao je Mujanović.

Prije nekoliko godina udruženje “Marathon” organizovalo “utrčavanje u Novu Godinu” na minus 17 stepeni, tako da će se ovoga puta desiti nešto nešto slično samo bez tople odjeće.

“Istovremeno ćemo mnogo toga postići. Prije svega ćemo se dobro zabaviti, ponuditi trkačima kilometar ili dva trčanja na koje će biti ponosni cijeli život i kojih će se dugo sjećati, a istovremeno ćemo pružiti svima priliku da učine dobro djelo”, zaključio je Mujanović.

Izvor:klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *