Idealne traperice za svaki oblik tijela – nađite svoj savršeni par

Kako biste u budućnosti lakše birali idealne traperice za sebe, najprije odredite svoj oblik tijela. Pješčanom satu kakav ima npr. Sofia Vergara najbolje će odgovarati ravan ili bootcut kroj

Kako bi pri kupnji traperica svaki put odabrali prave traperice, nije potrebno isprobavati različite modele. Najbolje je unaprijed znati koji kroj odgovara vašoj figuri i na taj način suziti izbor na boju i veličinu.

Donosimo idealne traperice za svaki oblik tijela:

 • Pješčani sat – žene s figurom pješčanog sata bi trebale birati traperice ravnog ili bootcut kroja (lagano se šire od koljena prema dolje). One će vizualno izbalansirati njihove obline i učiniti ih višima. Odlično će vam stajati i skinny jeans, pogotovo na visoke pete. Najbolje će vam laskati srednje visok struk i tamnije boje trapera.
  Sofia Vergara out in New York | Autor: Charles Guerin/Press Association/PIXSELLfoto: Charles Guerin/Press Association/PIXSELL
 • Dječačka figura – žene s uskim bokovima, širim strukom i malom stražnjicom trebaju birati traperice koje će naglasiti, pa čak i vizualno stvoriti dojam oblina. Žene ove figure u principu mogu nositi sve modele traperica, a idealni odabir bi bile traperice s niskim ili srednjim strukom koje bi naglasile stražnjicu i kukove. Još će biti bolje ako traperice imaju naglašene džepove na stražnjici ili ukrase na području kukova.
  Olivia Palermo sighting - New York | Autor: XPX/Press Association/PIXSELLfoto: XPX/Press Association/PIXSELL
 • Kruškolika figura – žene koje imaju ovu figuru bi trebale izbjegavati traperice koje su uske i prate liniju tijela. Za njih su idealne traperice višeg struka, ravnog ili zvonolikog kroja. Čak i malo proširenje u zvono će značajno izdužiti ovu figuru. Tamniji modeli i čvršći traper pomoći će vam da izgledate još vitkije i sakrijete eventualne nedostatke.
 • Jake obline – osobe s jakim oblinama, pogotovo stražnjicom i bedrima, trebale bi birati traperice tamnije boje i debljeg tkanja. Ravne nogavice su dobar izbor jer produžuju noge, a visok ili srednji struk stežu trbuh i ostavljaju dojam figure pješčanog sata.
  PA/Pixsell | Autor: PA/Pixsellfoto: PA/Pixsell
 • Figura jabuke – žene s ovom figurom imaju naglašen trbuh, ali mršave noge i malu stražnjicu. Kako biste figuru doveli u balans potrebno je birati traperice koje će produžiti torzo i naglasiti lijepe noge. Idealne su traperice sa srednje visokim strukom i bez ikakvih dodataka na dijelu gdje se kopčaju kako vam ne bi vizualno još proširili taj dio. Idealne su za vas hlače s puno elastina. Skinny jeans ili ravan kroj će vam najbolje laskati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *