Ivanić uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je već uputio pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, jer o tom ne postoji odluka institucija BiH, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Pismo istog sadržaja uputio je i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. Predsjedavajući Ivanić je već u više navrata najavio da će ponovo obavijestiti Međunarodni sud u Hagu u slučaju da bilo ko pokuša da podnese aplikaciju u ime BiH”, rečeno je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su podsjetili na Ivanićevu jučerašnju izjavu sa konferencije za novinare da će, kada aplikacija bude podnesena, pismo biti upućeno posredstvom specijalnog izaslanika, s obzirom na uticaj i pritisak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na ambasadora BiH u Holandiji Mirsadu Čolaković.

Dugogodišnji novinar i kolumnista “Nedeljnika” LJiljana Smajlović izjavila je danas da ne razumije zbog čega Ivanić ne uputi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu i obavijesti ga da iza zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije ne stoji BiH i da BiH ne traži reviziju.

 izvor:fokus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *