Jedino seks aktivira svih 657 mišića u tijelu, a i zabavan je

Sam čin seksa sagorijeva 300, a orgazam topi od 60 do 100 kalorija, no lažni vrhunac troši dvostruko više. Poza nije važna jer će se i u ležećem položaju aktivirati svih 657 mišića

Seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi jer pokreće sve skupine mišića, ubrzava rad srca i pluća te sagorijeva oko 300 kalorija na sat. Između 657 mišića sakrio se i gomoljnospužvasti mišić koji je zapravo glavna zvijezda svakog seksa. Kod muškaraca kreće od tetivnog središta međice i obuhvaća bulbus penisa, dok je kod žena razdvojen u predvorju rodnice i seže sve do dražice.

Kontrakcijom ovog mišića dolazi do uspješne erekcije i orgazma kod oba spola, a da bi gomoljnospužvasti mišić bio u dobroj formi dovoljan je redoviti seksualni život – objašnjava trener i fizioterapeut Mike Aunger s engleskog Sveučilišta u Nottinghamu i dodaje da nije bitan način izvedbe niti tko ima glavnu ulogu pod plahtama.

– Poza nije važna jer će se i u ležećem položaju aktivirati svih 657 mišića, što seks čini pravim treningom za cijelo tijelo – kaže Augner.

Sam čin seksa sagorijeva 300 kalorija, a ljubljenje od 120 do 325 kalorija u sat vremena, dok masturbacija troši oko 150 kalorija. Orgazam će istopiti od 60 do 100 kalorija, no zanimljivo je da žene koje glume orgazam potroše dvostruko više kalorija jer ulažu puno više energije kako bi partneru dokazale lažan vrhunac.

No trenerica Kerry McCloskey tvrdi da svakoj ženi muškarac može biti jedina sprava za vježbanje koju će ikad trebati. U knjizi “Ultimativna seksualna dijeta” opisuje najbolje položaje za treniranje cijelog tijela uz obostrano zadovoljstvo. McCloskey je unaprijedila dobro poznate poze kako bi oba partnera mogla vježbati i oblikovati ruke, trbuh, noge i  stražnjicu.

  • Podizanje i kretanje nogu aktivira čak 200 mišića.
  • Na licu postoji 43 mišića, za plakanje ih je potrebno 17, isto kao i za smijanje.
  • Obična šetnja kvartom aktivirat će mišiće nogu, trbuha i stražnjice, ukupno njih 94.
  • Sat vremena ljubljenja može potrošiti od 100 do čak 325 kalorija, a aktivira 34 mišića.
  • Bicikliranje aktivira 155 mišića te obećava čvrstu stražnjicu i noge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *