Kako da skinete fleke sa odeće: Kućno rešenje za masne i uporne mrlje! (VIDEO)

Sjajni načini da sačuvate svoju odeću

Koliko god da se trudimo, svima nam se ponekad omakne da prospemo kafu po najnovijoj bluzi, ili se isprskamo uljem dok kuvamo ručak.

Ove i slične fleke od hrane zaista znaju da budu uporne, ali rešenje postoji.

1. Fleke od kečapa najlakše ćete skinuti na sledeći način:

Uzmete vatu i natopite je sirćetom. Tako natopljenom vatom natapkate fleku. Potom, stavite kap deterdženta za sudove i starom četkicom za zube dobro utrljate na mesto fleke. Majicu standardno operete u mašini ili na ruke. To je to, fleka bi trebalo da je nestala.

2.  Fleke od masnoća: stavite običnu kuhinjsku so na fleku (deblji sloj) i ostavite da odstoji. Potom prstima razmažite so. To je sve.

3. Fleku od crnog vina najbolje ćete skinuti belim vinom. Samo je polijete belim vinom, ostavite da odstoji i potom regularno operete majicu.

4. Fleke od kafe najbolje se skidaju uz pomoć sirćeta i sode bikarbone. Uzmete vatu natopljenu sirćetom i dobro natapkate na fleku. Potom stavite deblji sloj sode bikarbone. Zatim, četkicu za zube umočite u sirće i potom trljate preko fleke. Majicu na kraju regularno operete.

5. Fleku od ulja skidate bebi puderom i deterdžentom. Nanesete bebi puder na fleku, istrljate četkicom za zube, potom stavite kap deterdženta na fleku i opet trljate četkicom. Majicu na kraju regularno operete u mašini ili na ruke

Detaljne postupke pogledajte u videu:

40 sjajnih primena sode bikarbone: Žena uvek treba da je ima pri ruci!

izvor:stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *