Kantonalni sud Sarajevo: Potvrđena optužnica protiv Sanjina Sefića i drugih

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Sanjina Sefića, Sare Sefić, Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića, potvrdila je za Avaz.ba Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Sanjin Sefić tereti se da je 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil golf VI, brzinom od oko 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mjesta nezgode, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović terete se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijeleza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedosupan organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Saud Nišić tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Sanjin Sefić je, nakon što je automobilom usmrtio dvije studentice, 11. oktobra 2016., u jutarnjim satima prešao državnu granicu između BiH i Republike Srbije. Uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

Izvor:dnevni avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *