Kompanija Rama-Glas raspisala konkurs za studente

Kompanija Rama-Glas raspisala je konkurs za studente Ahitektonskih fakulteta i Akademija umjetnosti u Bosni i Hercegovini čime se žele podstaknuti studenti na saradnju, približiti staklo kao materijal u projektiranju te upoznati ih s trendovima u obradi stakla.

Tražimo originalno rješenje, koje će proći kompletan proces proizvodnje u kompaniji. Želimo implementirati nove ideje mladih ljudi, a u smislu kreativnosti i detalja omogućiti učesnicima apsolutnu slobodu – kazao je direktor Rama-Glasa Jasmin Avdić.

Istovremeno, dodao je, implementacijom najboljih idejnih rješenja odabranih autora, predstavit će se nove tehnologije obrade, koje su zahvaljujući Rama-Glasu dostupne u Bosni i Hercegovini.

Konkurs je otvoren do 8. maja, a rok za dostavu prijava je 15. maj, a autori tri najbolja idejna rješenja dobit će vrijedne nagrade, najavljeno je iz te kompanije.

Pozicioniranje na tržištu proizvodnje i obrade stakla, kompanija Rama-Glas je počela 1996. godine. Prve ozbiljne korake izvan BiH, učinila je 2003. godine uvođenjem novih tehnologija kaljenja i emajliranja stakla te otvaranjem prve kalionice u BiH.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *