Kosturi stalno izlaze iz ormara, zato povjerenje građana opada

Grabar-Kitarović komentirala je aferu Dnevnice čije su najnovije detalje na zajedničkoj konferenciji za medije objavili premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjetnik

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je aferu Dnevnice čije su najnovije detalje u ponedjeljak na zajedničkoj konferenciji za medije objavili premijer Andrej Plenković i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

“To je naravno njihova odluka. Ono na što apeliram je da državne institucije rade svoj posao. Ovo neprestano izlaženje kostura iz ormara dovodi do erozije povjerenja građana u institucije i ovo pokazuje da bi DORH trebao raditi istrage o onome što se događa danas, a ne o stvarima koje su se događale prije”, kratko je komentirala predsjednica.

Upitana što bi učinila da se nešto slično dogodi u njezinu uredu kazala je da bi sve prijavila i pozvala DORH da istraži.

“Ja bih prva sama to prijavila i tražila da DORH dođe i istraži o čemu je riječ“, rekla je, a na dodatni upit bi li to bilo “ovako u suradnji s državnim odvjetnikom”, odgovara: “Pa, pozvala bih ga da dođe istražiti, da“.

Novinare je zanimalo, nakon što je otkriveno da postoje sumnje u nepravilnosti s putnim nalozima izdanih u Banskim dvorima i nakon Vlade premijera Zorana Milanovića, smatra li predsjednica da sada treba u istražni zatvor staviti i predstojnika Ureda bivšeg premijera Tihomira Oreškovića Nevena Zelića i predstojnika Plenkovićeva ureda Davora Božinovića, kao što je to bilo s Tomislavom Sauchom, predstojnikom Milanovićeva Ureda.

“Ne mogu se miješati u djelovanje pravosudnog sustava. To je isključivo njihova odluka kako će postupati”, odgovorila je Grabar-Kitarović.

Izvor:24sata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *