Ljubomora u odnosima

Ljubomora nekada može biti začin za vezu, ali ako je pretjerana i bolesna često je i uzrok prekida. Svatko voli kada partner pokazuje malu dozu ljubomore jer to je jedan od dokaza da u vezi ima ljubavi. No nitko ne voli pretjeranu ljubomoru, jer ona može izludjeti partnera.

Kada osjetite ljubomoru prvo što trebate napraviti je naći uzročnik te ljubomore. Imate li povoda biti ljubomorni? Je li vaš partner zaslužio ljubomoru? Sumnjate li da nešto ne valja u vašem odnosu? Ako imate sasvim zdrav odnos bez sumnji, ljubomora nije opravdavajuća. Nemojte dopustiti da vas savlada!

Budi uvijek racionalni, razmišljajte zbog čega je došlo do ljubomore i ne ustručavajte se reći svom partneru što vas muči, razgovarajte, jer ćete tako riješitiproblem ako ga ima.

Neke žene su ljubomorne zbog manjka samopouzdanja i sumnjaju na svaki pokret svog muškarca, da će pronaći drugu i bolju. No, vrijeme je da stanete na kraj toj ljubomori jer vaš muškarac je od svih drugih žena izabrao vas! I postoji razlog zašto je s vama. Vi ste za njega posebni i ako ćete se nastaviti ponašati suludo i jako ljubomorno, on će početi sumnjati u svoju odluku. Poradite na samopouzdanju i u početku eliminirajte ludo stanje ljubomore.

Žene teško priznaju poraz kada se radi o drugoj ženi, pogotovo o novoj djevojci bivšeg dečka. Tu postanu jako ljubomorne, nalaze na njoj različite mane, zapitkuje se što ono ima, zašto je baš s njom. No, time samo bespotrebno ulazite u pretjerano stanje ljubomore i navlačite na sebe bijes. Nemojte to raditi. Budite bolja od nje. Bolja od nje ćete biti ako niste ljubomorne na nju, ona vas ne bi trebala zanimati.

Kada vas muškarac namjerno želi napraviti ljubomornom flertujući s drugom djevojkom, vi budite ravnodušne. Pravite se da vas to ne zanima, nemoj dozvoliti da on vidi vašu reakciju ljubomore. Ispast ćete veće “face” ako nemate nikakvu reakciju na njegov flert.

Neke žene su po prirodi ljubomorne i misle da ne mogu utjecati na to. Ako osjećate pretjeranu ljubomoru, razgovarajte s nekim, s prijateljicom. Povjerite joj se i recite što vas muči, možda vam ona može razjasnite situaciju i otkloniti sumnju za ljubomoru. Razgovor sa stručnom osobom također može pomoći. Bolje je u početku ukloniti svoju ljubomoru nego da dovede do prekida veze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *