Najveća neprijatnost u seksu: Muči i žene i muškarce!

Žene se stide da priznaju da je njihova želja za seksom tih dana u mjesecu izrazito velika, a s druge strane, muškarcima je neprijatno da priznaju partnerki da ih to ne odbija od seksa

Prema mnogim istraživanjima, seks tokom menstruacije našao se na visokom mjestu liste najvećih neprijatnosti u spavaćoj sobi. Ženama je ideja seksa tokom menstruacije često odbojna jer je prvo na šta pomisle “nered” koji može da se dogodi u toj situaciji.

Da li bi ste se usudili:5 razloga zašto je seks tokom menstruacije dobar za zdravlje!

Istovremeno se stide da priznaju da je njihova želja za seksom tih dana u mjesecu izrazito velika, a razlog za to je navala hormona koja se događa tokom menstruacije. S druge strane, muškarcima je neprijatno da priznaju partnerki da ih menstruacija ne odbija od seksa

Postoji mnogo mitova i zabluda o seksu tokom menstruacije, a u nastavku pročitajte sve što morate da znate o tome.

1. Ljekari ga odobravaju

S medicinske strane nema prepreka za seks tokom menstruacije. Partneri mogu slobodno da nastave sa seksualnim odnosom tih dana u mesecu, dokle god je ženi prijatno u toj situaciji. To je potpuno normalno i sigurno za oba partnera, rekla je za Health doktorka Tara Ford iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u Njujorku.

Problemi kod menstruacije koje sami izazivate: Na ovih sedam stvari obatite pažnju!

2. Mogao bi da vam se svidi

Nivo estrogena i testosterona je nizak u prvom danu menstruacije, ali onda počinje da se diže. S rastom hormona događa se i veliki rast seksualne želje pa se mnoge žene lako uzbude tokom menstruacije.

Naravno, one žene koje imaju teške menstruacije popraćene bolnim grčevima ne mogu da se fokusiraju naseksualno zadovoljstvo, ali mnogi stručnjaci kažu da je upravo orgazam “tableta protiv bolova” koja može da im pomogne u ublažavanju menstrualnih grčeva.

3. Nemojte da zaboravite na zaštitu

Neki muškarci se raduju seksu tokom menstruacije jer misle da žena tokom nje ne može da zatrudni, pa da ne treba da koriste kondome. Upravo je to jedna od najvećih zabluda.

Kod žena čija menstruacija traje više od 6 dana može da se dogodi poklapanje s ovulacijom, a uz to spermatozoidi mogu da prežive od 3 do 5 dana pa može da dođe i do nenadanog začeća.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *