Napeto na večeri u Sarajevu, verbalno se sukobili Vučić i Mustafa

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras verbalni sukob u Sarajevu sa premijerom Kosova Isom Mustafom, koji je ranije danas potpisao zakon kojim namjerava da svu imovinu na Kosovu registrovanu na SFRJ, Srbiju i Autonomnu pokrajinu Kosovo preregistruje na Kosovo.

Sukob se dogodio na večeri koju je za lidere zapadnog Balkana predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić organizovao u sarajevskom restoranu “Libertas” u Sarajevu.

Kako saznaje beogradski “Blic”, Vučić je na početku večere pitao Mustafu “šta se dešava sa otimanjem srpske imovine na Kosovu” i “da li je on to sve sam smislio ili je imao nečiju pomoć”.

Izvor beogradskog lista kaže da je atmosfera među zvanicama bila “napeta, na momente i neprijatna” usljed sukoba Vučića i Mustafe, ali da naposljetku ipak niko nije napustio restoran, “iako je na trenutak izgledalo da bi se to moglo dogoditi”.

Večeri su prisustvovali i premijer Albanije Edi Rama, te ministar vanjskih i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, kao i ambasadori Srbije i Albanije u BiH, Stanimir Vukićević i Ilir Melo.

izvor:dnevni avaz

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *