Ono što naučiš kad te iznevjeri voljena osoba

Kad sam te upoznala, znala sam da ćemo po nečemu biti drugačiji od svakog odnosa kojeg sam ikad imala.

Bio si elokventan. Na nevjerovatan si način mogao riječima iskazati i podjeliti sa mnom stvari za koje si se kleo da ni s kim nisi delio.

Shvatila sam kako imaš veliku želju dobiti više od života. Pričao si o mjenjanju svjeta, o tome kako želiš biti dobra osoba, o ispravljanju nepravde i ispravljanju grešaka iz svoje prošlosti.

Mislila sam da smo prošli kroz sličnu bol. Toliko djelova sebe sam vidjela upravo u tebi. Nosio si svoju disfunkciju na površini, nisi se sramio svega što je život stavio pred tebe. Mislila sam da sam napokon upoznala osobu koja će prekinuti začarani krug.

Sad znam da je tvoja svrha u mom životu bila veća. Nisi me samo učio lekcije i pomagao mi da prebolim prošlu vezu. Došao si da mi slomiš srce i za to ti hvala.

Hvala što si mi pokazao da sam sposobna biti žena koju je vrijedno imati. U našoj sam se vezi trudila više nego ikad prije i sad znam da to mogu ponovno. Ali kad se to dogodi, to će biti s nekim ko to i zaslužuje.

Hvala što si me spasio od svoje emocionalne nestabilnosti i nemogućnosti da se povežeš s nekim. Tvoje sociopatske tendencije su bile očite, ali sam ti gledala kroz prste nadajući se da ćeš postati osoba kakva sam želela da budeš. Nisi ta osoba i ja nisam tužna što neću biti pored tebe da vidim hoćeš li se promjeniti.

Hvala što si pustio da mi tvoja djela pokažu ko si, iako si pokušavao rečima pokazati kakva osoba želiš biti. Možeš mi reći da si mi najbolji prijatelj, da me voliš i da ti je čast biti sa mnom. Ali to što si spavao s nekim drugim mi je reklo više no što bi reči ikad mogle.

Hvala što si bio iskren i priznao da si me prevario. Mogao si zauvek čuvati tu mračnu tajnu dok bismo nastavljali putem sreće. Činjenica što si priznao dokazuje da možda jednog dana postaneš osoba koju je vrijedno poznavati. Ne za mene, već za druge koje sretneš na svom putu.

Hvala što si me poštedio druge minute, dana, nedelje i meseca s tobom. Tvoje odbijanje je zapravo moja zaštita. Trenutno boli, stvarno boli, ali znam da me spašavaš veće boli koja bi došla kasnije. To je jedino nesebično djelo koje si učinio u našem odnosu.

Hvala što si mi pokazao što zaslužujem na način što si mi pokazao što ne zaslužujem. Nikad neću raditi kompromise u svom životu kako bi zadovoljila nekog drugog. Nikad neću opravdavati neodgovorenu poruku, otkazivanje dogovora u zadnji čas ili duboki loš osećaj u stomaku koji mi pokazuje da nešto nije kako treba.

Hvala što si se maknuo iz mog života i ostavio veliku rupu koju će popuniti neko bolji. Otvorio si moje srce, ali neću tvojoj izdaji dozvoliti da ga zatvori. Ostaće otvoreno, iskreno i čekaće osobu koja će biti sve što sam mislila da si ti. Čak i više.

Izvor: zdrava i sretna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *