PONOVNO BACANJE PRAŠINE U OČI U TK

Danas 06.03.2017godine  izašao je tekst na portalu Tuzlanski.ba kako je protiv poslanika skupštine TK Fuada Imamovića podnesen  zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Omera Ivojevića i Fuada Imamovića kao saučesnika zbog toga što su bespravno, bez doznake i odobrenja posjekli i prisvojili dva stabla bukve i jedno stablo jasena.

Nakon objave ovog članka na mail  pristigao i demant na portal Tuzlanski.ba Fuada Imamovića koji u nastavku prenosimo: U cilju istinite informisanosti građana, a u vezi vašeg teksta objavljenog u vezi imena mog i povezanosti sa krađom šume želim da obavijestim javnost. Prije svega ističem da nemam nikakve veze sa ovom prijavom i ovom prouzrokovanom štetom od 54,73 KM(pedesetčetiri KM i 73 KF). Ovde želim istaći da torturu koju emituju neki moćnici koji upravljaju Javnim preduzećem Šume TK-a kontinuirano prolazim već duže vrijeme. Montaže, pritisci, blaćenja i drugi oblici pritiska na mene su već više od 5 godina. Razloga je puno a nabrojat ću neke: Ne želim da se dogovaram na račun prirodnog bogatstva i interesa Općine Kladanj. Ne uzimam niti dajem mito. Želim zakon o šumama kojim će biti zaštićena prirodna bogatstva, a ne grupa moćnika koji terorišu cijelu Općinu Kladanj- njene privrednike i građane. Ne želim da prihvatim da Direktor nakon srednje škole uposli oba svoja sina a na desetine RVI i njihove djece ne mogu ni prikučiti ovoj firmi, djece poginulih boraca ARBiH i demobilisanih boraca. Ne mogu da prihvatim da na čelnim pozicijama u ovom Javnom preduzeću sjede kriminalci. Stalno upozoravam na ove nezakonitosti, a u isto vrijeme imam i pritiske od kriminalizirane grupe iz ovog Javnog preduzeća. Pritiske koje provodi nekolicina nad masom u Kladnju nije moglo izdržati oko 1000 stanovnika koji su se u zadnje 4 godine odjavili iz Kladnja, a mnogo ih je više koji su otišli a nisu se odjavili. Ne znam razlog što niste objavili i donji dio ovog dokumenta jer u tom slučaju ne bi bio potreban moj demant. Čovjek koji je meni ovo pakovao (Direktor Reuf Avdibašić) danas je stanovnik Kozlovca u Tuzli, a uhapšen zbog primanja mita prije 3 dana. Napominjem ja sam 2013 godine kao član NO ovog preduzeća istog smijenio sa pozicije Direktora jer sam bio obaviješten o njegovim nezakonitim radnjama, ali su ga na žalost ponovo vratili na tu poziciju oni kojima je odgovarao. Žao mi je što se klikerom pokušava sakriti planina.

Građani Tuzlanskog kantona procjenite sami da li nam ponovo bacaju prašinu sa ovih 54,73KM u usporedbi sa korupcijama i milionima koji se obrću u šumama TK.Bili smo svjedoci korupcije dotičnog potpisioca dokumenta direktora Reufa Avdibašića koji je trenutno u pritvoru zabog navedene korupcije primanje mita od 600E.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *