PRAVITE LI IH VI? GREŠKE PRILIKOM NANOŠENJA KOREKTORA

Korektor vam može biti najbolji prijatelj. On je uvijek od pomoći, kada želimo prekriti sitne nedostatke na licu, ili istaknuti ono najljepše na njemu.

Šta prvo ide?

Koliko god se dugo šminkale, vjerovatno se često pitate koji je u stvari pravi redoslijed nanošenja korektora i tekućeg pudera.

Važno je zapamtiti – u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Ako vam je cilj prekrivanje sitnih nedostataka na licu, onda prvo trebate nanijeti korektor, pa nakon toga tekući puder. Tako će korektor pripremiti lice za nanošenje pudera.

Ako ipak želite konturisati lice, prvo nanesite tekući puder pa tek onda započnite konturiranje korektorom.

Sve je u boji

Ako ste odabrale pogrešnu nijansu korektora, lice će vam izgledati grubo i neprirodno. Zato uvijek birajte nijansu korektora ovisno o boji kože i tekućeg pudera.

Boja korektora ne smije biti više od jedne nijanse svjetlija od boje pudera. Loše odabrana nijansa korektora može potpuno pokvariti cjelokupni izgled i utisak koji ostavljate.

Aplikator

Aplikator je vrlo važan dio svakog korektora. Nikako nemojte koristiti prste za nanošenje, nego nabavite specijalni kist ili spužvicu. Tako ćete moći ravnomjerno nanijeti korektor i postići zdrav izgled.

Najveća greška pri nanošenju korektora je upravo nanošenje prstima! Zato, prestanite s tom lošom navikom!

(Hayat/Foto:Ilustracija)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *