Pritvor za Nermina Šišića iz Tuzle zbog nasilničkog ponašanja

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Nermina Šišića (28) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje, teška tjelesna povreda i neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Postoji osnovana sumnja da je Šišić 15. aprila oko ponoći, na lokaciji Vidikovac na tuzlanskom brdu Ilinčica, prvo verbalno napao mladića koji se u automobilu zatekao na pomenutoj lokaciji. Nakon toga je prišao njegovom automobilu i drškom pištolja razbio staklo na lijevim vozačevim vratima, otišao do svog automobila, vratio se i ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu donjeg dijela tijela mladića koji ga nije pogodio, te je mladića udario drškom pištolja u glavu.

Poslije toga se svojim automobilom, u kojem je bio i njegov prijatelj, udaljio sa mjesta događaja.

Pripadnici PU Tuzla su osumnjičenog pronašli i lišili slobode odmah nakon događaja. Izvršena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Šišić predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Odjel za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.

izvor:fokus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *