Skijas koji se na Bjelasnici sudario sa sankama gss-a bio pijan

Na lokalitetu Bjelašnice, skijalište Babin do, jučer u 16.20 sati došlo je do “kontakta“ skijaša K.F. (1967.) iz Sarajeva i motornih sanki vlasništvo Gorske službe spašavanja, kojim je upravljao vozač B.D. iz Sarajeva.

Ovim povodom saopćenje je izdala i Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo.

– U momentu dok je pripadnik GSS-a vršio svakodnevno obezbjeđenje skijališta i kretao se  utvrđenom došlo je do kontakta skijaša i službenih motornih sanki.  Skijaš je svojim nemarom, neprilagođenom brzinom, i nepažnjom udario u prednji desni kraj motornih sanki.Nakon dolaska policijskih službenika obavljen je uviđaj i ustanovljeno je da pripadnik GSS stanice Sarajevo postupao u skladu sa pravilima na skijalištu i da protiv njega i službe neće biti pokrenuta krivična prijava. Akteri nesreće su testirani na opojna sredstva i alkohol te je ustanovljeno da je skijaš bio pozitivan na sve testove dok je spasilac bio negativan.

Ovim dajemo i apel svima koji se nalaze na stazama i uživaju u sportskim aktivnostima da ne konzumiraju alkohol. Vožnja skija, borda i slično je ekvivalentna vožnji automobila i brzine koje se postižu nisu zanemarive te još jednom spominjemo da je zabranjeno konzumiranje alkohola na stazama za skijanje, bordanje i sankanje, navodi se u saopćenju.

Iz GSS-a dodaju da će u narednom periodu svi koji budu ugrožavali sigurnost na skijalištima Bjelašnica-Igman biti upozoreni od strane GSS stanica Sarajevo te će biti obavještena nadležna policijska uprava.

Izvor:dnevni avaz

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *