Što kada mobitel padne u vodu

Što kada mobitel padne u vodu? Mnogo je onih koji su imali ovo nezgodno iskustvo bojeći se kako im mobitel zbog toga više neće raditi. Situacija nije tako bezizlazna, rješenje postoji, a potrebno je djelovati na vrijeme. Prvo čega treba biti svjestan da kada mobitel padne u vodu, to ne mora odmah značiti katastrofu.

Dogodi li vam se da se vaš ljubimac nađe u vodi, ne treba paničariti nego ga treba odmah izvaditi. Potrebno je smiriti se, duboko udahnuti i razmisliti što možete učiniti kako bi spasili mobitel.

Koliko god bilo teško za povjerovati, ali ono što ćete učiniti s mobitelom nakon nezgodnog slučaja ovisi o tome je li pao možda u čistu, prljavu ili slanu vodu.

Odlučili ste na brzinu oprati posuđe, ili ste primijetili mrlju na majici za koju ste zaključili kako je možda bolje da ju operete na ruke jer se ne isplati paliti mašinu zbog jednog komada odjeće. U trenutku nepažnje dogodilo se da vam je mobitel pao. Možda ste pričali dok ste to radili ili vam se nalazio u džepu, nije ni važno, nezgoda se dogodila i sada treba nešto poduzeti.

Mobitel je potrebno odmah isključiti, ukloniti SIM karticu kao i bateriju (ako možete) te osušiti uz pomoć krpice koja ne ostavlja dlačice.

Kada ste ga obrisali uz pomoć krpice, odložite ga u toploj prostoriji i pronađite posudu u koju ćete dodati nekuhanu rižu te potom uroniti mobitel. Posudu ćete potom dobro zatvoriti i ostaviti mobitel barem 24 sata. Zahvaljujući riži koja se smatra odličnim sredstvom za isušivanje, uspjet ćete izvući vlagu iz mobitela.

Vrijeme je da vratite bateriju kao i SIM karticu te uključite mobitel. Sada bi sve trebalo biti u redu.

Ako se dogodilo da vam je mobitel pao u prljavu vodu ili možda slanu, postupak spašavanja mobitela je malo kompliciraniji. Prvo treba ukloniti SIM karticu kao i bateriju. Nakon toga je potrebno napuniti umivaonik vodom te uroniti mobitel tako što ćete ga pomicati pod vodom kako bi s njega isprali slanu ili prljavu vodu. Nakon toga ćete poduzeti sve potrebne korake koji su prethodno objašnjeni.

Treba biti oprezan, ali koliko god nekad pazili nezgode se događaju i u takvim situacijama treba biti miran kako bi mogli što prije djelovati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *