Trojica osumnjičenih za iznudu uhapšeni u operativnoj akciji “Piramida”

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u četvrtak su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i uz asistenciju policijskih službenika ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona realizirali su operativnu akciju “Piramida”

U sklopu te akcije, a postupajući po naredbama nadležnih općinskih sudova, izvršeni su pretresi na više lokacija na području spomenutih kantona, te slobode lišene tri osobe inicijala Z. M. (rođ. 1984. god. u Zenici) A. A. (rođ. 1984. god. u Dubrovniku) i M. H. (rođ. 1979 god. u Bijelom Polju) zbog krivičnog djela – iznuda, počinjenog na štetu A. S. iz Visokog.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti putničko motorno vozilo, veća količina novca u različitim apoenima, vatreno oružje, municija, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, bilješke, rokovnici i dokumentacija, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa spomenutim krivičnim djelom.

Osobe lišene slobode danas su predane uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu postupajućem tužitelju, saopćeno je iz FUP-a.

 Izvor:fokus.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *