Uposlenici Opće bolnice u Sarajevu održali protest

Uposlenici Opće bolnice ”Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu održali su protest zbog, kako su kazali, prodaje državne imovine.

Uposlenici ove ustanove su u petak, nakon što im je zabranjeno besplatno korištenje parkinga u Kranjčevićevoj ulici, najavili protest za ponedjeljak.

Kako je za N1 rekao Nermin Malkoč, ljekar ove ustanove, i specijalista opšti hirurg, razlog okupljanja nije parking, već “teza političara da je po njiima sve uredu”.

Razlog okupljanja je da napravimo jedno poređenje. Neko je ovu površinu prodao 2004. godine za 219.000 konvertibilnih maraka, što bi značilo da je cijena koštanja 20 KM po kvadratu, što je po meni potpuno neregularno. Ovo također predstavlja i vojnu imovinu, a Ljubo Ćesić je njihov glavni ideolog. 11 godina se to knjiži, a sada je završeno u roku od sedam dana. Ako bismo uzeli realnu cijenu, odnosno da košta 700 KM po kvadratu, to bi bilo 7 i nešto miliona. Pitam se gdje je ta razlika? Izračunajte koliko bi to bilo metara cijevi da bismo imali vodu” rekao je Malkoč.

Izvor:N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *