Zabranjen Vučićev predizborni spot

Regulatorno tijelo za elektronske medije /REM/ u Srbiji naložilo je elektronskim medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsjedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića, u kojem se pominje “Vučiću, pederu”, zbog kršenja Zakona o oglašavanju.

Na sajtu REM-a se navodi da je to uslijedilo poslije reagovanja jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije.

Utvrđeno je da se na samom kraju spota u pozadini sa televizijskog ekrana u kafiću, u kojem se radnja odigrava, u više navrata čuje skandiranje sa stadiona “Vučiću, pederu”.

Takvim sadržajem je, navodi REM, povrijeđena odredba člana Zakona o oglašavanju kojim se precizira da “oglasna poruka ne smije da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim”, bez obzira na to što je u konkretnom slučaju, u spotu predsjedničkog kandidata, skandiranje potpuno individualizovano.

Srpska napredna stranka /SNS/ saopštila je da će poštovati ovu odluku, ali ocjenjuje da “očigledno postoji pravilo da se zabrane svi spotovi SNS-a”.

“Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sjede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cijenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot SNS 2012. godine”, navodi SNS.

U spotu grupa ljudi kritikuje Vučića i pokušava da nazdravi riječima “U to ime…”, dok im Vučić za susjednim stolom odgovara šta je sve uradio u svom mandatu.

Na kraju spota se sa TV ekrana čuje skandiranje navijača “Vučiću, pederu” sa stadiona, što je originalni snimak događaja koji se desio.

A, pogledajte i reakciju na podatke iznijete u tom spotu…

izvor:fokus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *